Generalprøve på Formel 1 i København

Royal Pro/Am-feltet på gridden.

I den kommende weekend går starten til Copenhagen Historic Grand Prix, blandt venner blot CHGP. Og i år er CHGP endnu mere interessant. Med planerne om et Formel 1 Grand Prix i København, er motorløbet på Bellahøj i begyndelsen af august en generalprøve, selvom der stadig er nogle år til planerne måske bliver realiseret.

I år er der også rig mulighed for at følge med hjemme fra sofaen. 4 timers live-tv hos TV2 fra især DTC. Men som med det meste andet sport, skal det helst opleves live. Stemningen til CHGP er ret speciel. Blandingen af nye og gamle biler, stjerner og talenter, fans og nysgerrige tilskuere gør, at Grand Prix’et er en ægte folkefest.

Præcis derfor skal CHGP også vise sig fra sin bedste side. Vil København vise, at man kan håndtere motorløb i gaderne, har byen her en oplagt mulighed. 500 frivillige og 200 kørere skal dok nok gøre deres til at arrangementet giver et positivt indtryk af hovedstaden.

Som altid støtter CHGP Rigshospitalets børneafdeling med deres Race for Riget-event. Siden 2010 har man doneret 1,7 mio. kr. til projektet og i år håber man at sætte ny rekord. Kørerne der stiller op i 2 x 1 time tæller blandt andre Tom Kristensen, Kevin Magnussen og DTC-kører Michelle Gatting. Bilerne spænder også vidt, fra Zenvo og Lamborghini til Ford Mustang, ligesom priserne starter fra 1.000 kr. og slutter på 2.500 kr.

Her på Ekstremsporten.dk dækker vi CHGP intensivt, da chefredaktøren er til stede som akkrediteret journalist.