Luftakrobatik i København

Der var dømt action og fart, da verdensmesterskabet i Swoop Freestyle gæstede København i dag, med faldskærmsudspring fra 1500 meters højde midt inde i København.

 

Der blev i dag holdt Verdensmesterskab i Swoop freestyle. Swoop Freestyle er en disciplin indenfor faldskærmsudspring, hvor atleterne hopper ud fra en helikopter fra 1500 meters højde, hvorefter de udløser en lille faldskærm, som bringer dem ned mod vandet. Når de rammer vandet skal de lave en række tricks og herefter lande på en oppustelig platform. Det er første gang at der er et verdensmesterskab i Swoop freestyle, men der har førhen været store konkurrencer indenfor disciplinen. I dagens finale havde hver udspringer to forsøg, hvorefter de to scores blev agt sammen, og den med den højeste sammenlagte score vandt.

København

Konkurrencen blev i år holdt i midten af København, og udspringerne skulle lande på Peblinge sø, hvor der var fyldt med publikum, som var kommet for at se spektakulær luftakrobatik. Det er ikke første gang at en Swoop konkurrence afholdes i midten af byen, men det er det eneste sted i verden, hvor en sådan konkurrence er blevet afholdt i en storby.

Dansker i aktion

Det var ikke kun kulissen der satte et dansk præg på konkurrencen, men Dannebrog var også repræsenteret ved danske Christian Webber. Webber var næst bedst i kvalifikationen, og han så da også ud til at have en god dag, desværre gik det ikke lige så godt for ham i finalen. Webber fik dog en fin score på 63,31 i første runde, og da runde nummer to startede lå han da også på en ottende plads. I sit andet forsøg har danske Webber brug for 78 point for at tage sejren, dette lykkedes dog ikke for ham, heller ikke selvom han udfører et godt udspring, hvor han lander perfekt på puden. Webber får en score på 69,93 og ender med en samlet score, udenfor medalje rækkerne, på 133,24. Webber endte på en flot sjette plads på hjemmebane.

Amerikansk dominans

Det lå tæt i toppen, og der var ikke plads til et dårligt udspring, hvis man ville i medaljerne. Det var da også to af forhåndsfavoritterne der tog medaljer, men guldet gik altså til amerikanske David Jr. Ludvik, som ikke var favorit til at tage sejren, og som kun havde kvalificeret sig som nummer 10, men med et forsøg der gav ham en score på 74,50 og et andet forsøg der gav ham en score på 67,45, fik han altså en samlet score på 141,95, hvilket var nok til at sikre ham guldet. Det var favoritten Nick Batsch, som har 8500 spring i bagagen, som sikrede sig sølvet, med en samlet score på 141,86 point. Bronzemedaljen gik til endnu en amerikaner, nemlig 31-årige Curt Bartholomew, som fik en samlet score på 140,29.