En novice til Stong Viking

Weekenden i uge 37 bød på en udfordring i Roskilde. Strong Viking er nemlig, som sangen går i startblokken, ikke et løb men en udfordring. Lørdag kunne man vælge ’Lightning’ på 7 km, ’Warrior’ på 13 km, den lange på 19 km, kaldet ’Beast’. Var 19 km ikke nok, havde man muligheden for at løbe et maraton, selvfølgelig med forhindringer! Søndagen var familiedag, og her stod den på henholdsvis 3 og 5 km.

Ekstremsporten var til stede både lørdag og søndag, og selvom det var fristende at løbe med de seje vikinger og skjoldmøer lørdag, måtte jeg nok indrømme, at min form ikke var til det. Derfor tog jeg 5 km søndag.

Min seneste fysiske udfoldelse var DHL-stafetten på 5 km og det synes jeg var hårdt. Distancen var godt nok den samme, men nu var det krydret med 28 forhindringer undervejs. Og ja, det var hårdt. Men ironisk nok synes jeg, at DHL-stafetten var hårdere.

Suicide Squad kiggede også forbi – respekt for udklædningen

Vent lige lidt, skulle 5 km løb være hårdere end 5 km med forhindringer? Ja, og lad mig forklare hvorfor. Forhindringerne bryder ens rytme, man bruger nogle andre muskler og man kan lige jogge det sidste stykke hen til forhindringen og få vejret igen.

Men nok om min dårlige form. Løbet foregik på Festivalpladsen og arrangeret af hollandske Strong Viking. Hele afviklingen var meget professionel og det virkede til, at både deltagere, tilskuere og frivillige havde nogle gode dag.

Nogle af de lidt sejere typer var Simon Ingemann Bertelsen og hans roomie Oskar. Simon stillede op på 13 km, mens Oskar gik all-in og tog marathon-distancen. Simon kom i mål på 1 time og 49 minutter i hans debutløb. Simon var mest smadret i ben og knæ, sagde han i start/mål-området mens han ventede på sin kammerat. Han synes, den sværeste forhindring var ’Crawl Up’ – en rigtig led bakke med kommandokravl under pigtråd. Den sjoveste var Fjord Drop, en 15 meter høj rampe som endte i et bassin.

Strong Viking var også mit første OCR-løb, men helt sikkert ikke det sidste!

Fjorddrop – efter
Fjorddrop – før