Nyt fra eSporten

Man kan ikke have undgået at læse om eSport de seneste år. eSport er computerspil på professionelt plan og de bedste hold og spillere har lønninger og vinder præmiepenge på samme niveau, hvis ikke over, mere traditionelle sportsgrene.

Danmark er også godt repræsenteret på den internationale eSports-scene. Fornylig blev den danske duo ’Avngr’ og ’PONYRIDEREn’ fra Copenhagen Flames nr. 2 ved Gamescoms PlayerUnknown Battlegrounds (PUBG) turnering. Danskerne tabte turneringen, da modstanderen ’4ndypro’ lavede et dobbelt-kill mod slutningen af kampen.

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) er i øjeblikket et af de mest populære eSports-spil, sammen med League of Legends (LOL) og DOTA2. I søndags sluttede Dreamhack Masters i Malmø og her var der over 1,5 mio. kr. i præmiepuljen. CS:GO-turneringen blev vundet af franske G2 Esports, mens det danske hold North, der har fodboldklubben FCK i ryggen, blev nr. 2 og vandt 50.000 $. Astralis, der ligeledes er dansk, blev nr. 6.

Der afvikles også internationale eSports-konkurrencer på dansk grund. 24.-25. november ligger Royal Arena hus til, når BLAST Pro Series afholdes for første gang. Her er præmiepuljen ligeledes på over 1,5 mio. kr. og alle de største CS:GO-hold er allerede offentliggjort. Arrangørerne bag håber at eksportere eventen til USA allerede i 2018.

Tredje sæson af Waoo CS:GO-ligaen er også gået i gang. I anden sæson spillede 72 hold mere end 400 kampe, og man havde over 8.000 tilskuere online. Kampene kan følges på Esport.dk.

Ekstremsporten.dk har også fokus på eSport, da sporten er i kraftig vækst. I kulisserne bliver der blandt andet arbejdet på, at vi skal dække BLAST Pro Series live. Stay tuned og husk: ”Gamers don’t die, they respawn.”