W2 – On the Bubble

Nedenstående er en gennemgang af 16 ud af de 32 hold i NFL.

Overskriften angiver: Hold & score, stat, division og (Strength of Schedule)

Denver Broncos 1-0, CO – AFC WEST (0,578)

Denver Broncos er det hold, der på papiret får den sværeste sæson, baseret på Strength of Schedule. Mandag sikrede Broncos sig en tæt sejr over Los Angeles Chargers. Trevor Siemian, der er på sin tredje sæson, skal udfylde tomrummet efter Peyton Manning, som førte Broncos frem til to Vince Lombardi-trofæer. Siemian viste dog god form i kampen. Til næste kamp byder Broncos Dallas Cowboys velkommen på Mile High.

Kansas City Chiefs 1-0, MO – AFC WEST (0,576)

Chiefs stod umiddelbart overfor en stor opgave i W1 mod Patriots. Det viste sig dog, at Chiefs fik det nemmere på Gillette Stadium, end mange eksperter havde regnet med. Rookie Kareem Hunt satte rekord i yards for en rookie og scorede 3 touchdowns. Fortsætter han på samme måde, kan han blive en vigtig og ikke mindst billig spiller for Chiefs. I W2 tager man imod Eagles på Arrowhead Stadium.

Oakland Raiders 1-0, CA – AFC WEST (0,564)

Raiders kom godt fra land med en sejr i Tennessee. QB Derek Carr viser god form og han har et godt angreb der bakker ham op. I weekenden møder Raiders Jets og det burde være en ren walkover for holdet fra Californien. Er det denne sæson Raiders bryder Super Bowl tørken?

Buffalo Bills 1-0, NY – AFC EAST (0,561)

Bills startede sæsonen med en forholdsvis let sejr over Jets, 21-12. Bills er dog stadig i den tunge del af ligaen. Man har en ny head coach i Sean McDermott, som aldrig har været head coach før. Quarterbacken Tyrod Taylor er ikke familiær med sine receivers og forsvaret er helt nyt. I weekenden skal Bills møde Panthers i Charlotte, i hvad der tegner til at blive en stor udfordring for Taylor og co.

Dallas Cowboys 1-0, TX – NFC EAST (0,531)

Cowboys er som så ofte før en stærk contender. Tony Romo, Dez Bryant og Ezekiel Elliott ligner igen i år et stærkt team. I W1 havde man en nem opgave mod Giants, kampen endte 3-19. Cowboys kunne godt have ydmyget Giants endnu mere, men man valgte at træde på speederen. Søndag møder man Broncos på Mile High og det bliver spændende at se, hvordan Cowboys tackler et hold på samme niveau som dem selv.

Atlanta Falcons 1-0, GA – NFC SOUTH (0,521)

Mon ikke Falcons er kommet sig over nederlaget i Super Bowl sidste år. I W1 vandt man med seks point over Bears, hvor både Matt Ryan og Devonta Freeman gjorde det godt. I W2 tager man imod Packers og det kan godt blive lidt af en mundfuld for Falcons. Men mon ikke Falcons også kommer i slutspillet i år.

Carolina Pathers 1-0, NC – NFC SOUTH (0,504)

I 2015 tabte Panthers Super Bowl 50 til Broncos. Året efter gik man 6-10 og missede playoffs. Denne sæson kan gå begge veje for Cam Newton og hans tropper. Panthers tog en sikker sejr over 49ers og skal i denne weekend møde Bills.

Miami Dolphins 0-0, FL – AFC EAST (0,547)

På grund af stormen Irma blev kampen mellem Dolphins og Buccaneers på Hard Rock Statium aflyst. At have brændt sin Bye Week i uge 1 kan blive en stor ulempe senere på sæsonen. Dolphins skal i W2 til Los Angeles og møde Chargers. Ndamukong Suh er igen i år udset en nøglerolle i forsvaret hos Dolphins og han skal forsøge at holde sammen på tropperne.

New York Jets 0-1, NJ – AFC EAST (0,535)

Jets er blevet spået til at gå 0 og 16 – altså 0 sejre og 16 nederlag i den regulære sæson. I første kamp modbeviste man ikke denne spådom, da Jets tabte til divisionsrivalerne fra Buffalo Bills. Angrebet gik tre-og-ud på de første to drives og de næste to blev kun til lange field goals. Løbespillet fungerede slet ikke og forsvaret kunne kun begrænse skaderne. Det ser ud til at blive en lang og svær sæson for Jets, der på søndag skal til Oakland Raiders.

 

New England Patriots 0-1, MA – AFC EAST (0,527)

De regerende mestre fra Patriots var værter for åbningskampen mod Chiefs. Patriots kom udmærket fra land, men så faldt forsvaret fuldstændig fra hinanden, og holdet blev nærmest kørt over i anden halvleg. At tabe på den måde var grænsende til det pinlige for Tom Brady og Co. Samtidig mangler man wide receiver Julian Edelman – en af holdets største stjerner og en vigtig brik i både angreb og på special teams. I W2 møder holdet Saints i New Orleans, og hvis ikke Patriots’ forsvar tager sig gevaldigt sammen, kan mestrene fra Boston løbe ind i endnu en ydmygelse.

Tampa Bay Buccaneers 0-0, FL – NFC SOUTH (0,518)

På grund af stormen Irma blev kampen mellem Dolphins og Buccaneers på Hard Rock Statium aflyst. At have brændt sin Bye Week i uge 1 kan blive en stor ulempe senere på sæsonen. I W2 tager Buccaneers imod Bears. QB Jameis Winston tager hul på sin tredje sæson og kan stå overfor et stort gennembrud. Han skal dog kaste færre interceptions, hvis Tampa skal have en god sæson.

Cleveland Browns 0-1, OH – AFC NORTH (0,469)

Browns, det evige sorte får i NFL. Eller hvad? I W1 bød man AFC-favoritten Steelers op til dans, og Browns var lige ved at få en sejr. Efter 1-15 sidste år havde Browns førstevalg i draften og de tog Myles Garrett der er spået en stor karriere. Han løb dog ind i en forstuvet ankel under en træning, og forventes at være ude endnu tre uger. Uheldet ser ud til at forfølge Browns som altid, og deres supporters får endnu en hård sæson. I W2 møder holdet Ravens.

 

Indianapolis Colts 0-1, IN – AFC SOUTH (0,424)

Nedturen fortsætter endnu en sæson for Colts som det ser ud I øjeblikket. QB Andrew Luck er skadet og han sidder ude i denne weekend og måske også til næste kamp. I første kamp blev Colts kørt over af LA Rams, og i weekendens kamp møder de uheldige spillere med hesteskoen som logo Arizona Cardinals. Resten af Colts kalender ser heller ikke for nem ud.

Pittsburg Steelers 1-0, PA – AFC NORTH (0,453)

Forventningerne til Steelers er helt i top i år. Meget tyder på at Steelers bliver AFC’s repræsentant i Super Bowl 52. Det er måske tidligt at komme med den forudsigelse, men med Ben Roethlisberger som QB, RB Le’Veon Bell og rookie T.J. Watt på holdet, ser deres bid for en plads i Minneapolis til februar ud til at være stærkt. I første kamp fik Steelers modstand af Browns, men klarede skærene. Søndag tager man imod Vikings hjemme.

Seattle Seahawks 0-1, WA – NFC WEST (0,455)

 

Seahawks kom skidt fra start mod Packers. Man fik kun ni point på tavlen, i hvad der bedst kan betegnes som en rodet kamp. Angrebet spillede ikke op til sit bedste. Tyler Lockett gjorde dog en fin figur: tre kickoff returns for 91 yards. Den defensive line sackede Aaron Rodgers fire gange, så hvis forsvaret kan holde de positive takter i de næste par kampe, har Seahawks noget at bygge videre på. Næste kamp byder på 49ers.

Detroit Lions 1-0, MI – NFC NORTH (0,469)

Lions med Matthew Stafford i front spillede i W1 mod Cardinals og satte den første sejr i banken. Lions har bygget et stærkt hold op de seneste sæsoner, og i 2016 nåede man til Wild Card runden. Lions strength of schedule ser også fornuftig ud i år, selvom det tal er en teoretisk og ikke altid retvisende markør. I W2 skal Lions møde NY Giants, og skal Lions bevise, at 2016 ikke var en enlig svale, skal de vinde overbevisende i The Big Apple.